måndag 4 april 2011

Måndag igen

Så börjar en ny vecka på Ångström. Vi som går första året har haft en lugn dag. Per Holmgren hade en föreläsning i Introkursen i meteorologi på förmiddagen. De har bland annat fått en uppgift att mäta molntätheten under ett antal timmar. Väldigt spännande uppgift.

På eftermiddagen har vi en lektion i flervariabel analys. En kurs med ganska högt tempo och mycket räknande. Just nu räknar vi och försöker förstå begreppet vektorfält. Det är bra att kunna för nästan all fysik senare i studierna. Vattenflöde, gravitationsfält, elektriskafält, magnetfält osv.  Vi har en lärare vid namn Ryszard Rubinsztein som skapar många minnen.


När dagens schemalagda föreläsningar och lektioner är slut hålls ett studierådsmöte. Vi som läser på kandidatprogrammet i fysik har skapat (ett par år tillbaka) ett studieråd, Studierådet NVF, för att bevaka studierna för oss studenter. Förutom ordförande, sekreterare, kassör och ledamot så har man representanter från studierådet som är med i ex UTN:s utbildningsutskott(kommer berätta mer om UTN i senare inlägg), UTN:s socialautskott, UTN:s arbetsmarknadsutskott, institutionsstyrelsen för fysik och astronomi, jämställdhetsgruppen för institutionen för fysik och astronomi, NU och programrådet för kandidatprogrammet och masterprogrammet.

Vi sammanträder idag och diskuterar hur första perioden av vårterminen har varit och om det är något som behöver förbättras. Ni som studerar fysik är varmt välkomna!

Nu är det dax att umgås lite med Calculus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar