fredag 15 april 2011

UARK

Nu har det äntligen blivit "lov". På Uppsala universitet jobbar man lite extra under en period så att man kan få lite ledigt under påsken. Det är vi glada över. Då hinner studenterna reflektera över sin studiesituation. Speciellt när man studerat intensivt i ett flertal veckor behöver huvudet en paus för att kunskapen ska sjunka in. "Lovet" är också till för att de som behöver göra om tentorna som gick innan jul ska ha lite tid på sig att repetera och förbereda sig. Det är bra att universitetet tar hänsyn till att alla inte klarar sina första kurser.

Första dagen på mitt lov spenderade jag på Akademistallet. För vi fysiker sitter faktiskt inte bara hemma och räknar. Universitet har ett flertal föreningar för alla möjliga intressen. En förening är UARK (Uppsala Akademiska RidKlubb) deras hemsida hittar du här  http://www.uark.se/

UARK är en av de äldsta ridföreningarna i världen. Den enda som är äldre är Den spanska ridskolan i Wien, så UARK firar 350 år om två år alltså 2013. De har precis haft en ridkurs som har varit en skönt avbrott från alla fysikböcker. De anordnar bland annat ridkurser, clinic och tävlingar mellan universiteten. Tävlingarna går till på så vis att ridföreningarna från andra universitet ex Stockholm, Umeå, Chalmers, Lund, Linköping kommer och så tävlar man om vilket universitet som har bäst ryttare i dressyr och hoppning.

Här är den fina loggan för UARK.
Här bjuder jag på en bild då jag var med och tävlade för UARK 2009.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar