torsdag 25 augusti 2011

En ledig kväll.

Full rulle har det varit på mottagningen för fysiker/astronomer/meteorologer/matematiker och kemister. Tänkte ladda upp lite bilder som jag tagit. Det finns mycket mer bilder och rapporter om vad det är som händer på mottagningen på www.sigma-ett.org

Här är bilder från dagens rundvandring. Vi som börjar andra året på kandidatprogrammet leder mest runt de nya studenterna och hjälper dom hitta överallt i sina nya liv. Våra kurser börjar på måndag. Så idag var det lite rundvandring och uppvisning av lite experiment på Ångström. Här har vi experimentet ljusbåge, som jag tyckte var coolt. Ja, det är häftigt att producera miniblixtar.

 Vi gick vidare till mekaniklabbet där Lennart Selander visade för oss lite experiment med roterande referenssystem. En ring behöver luta inåt för att stanna kvar på den roterande skivan. Även den klassiska karusellen roterades och bollarna kastades rakt fram fast åt vänster åkte de!
Vi tog även hissen upp till fjärde våningen och tittade på Westerlunds teleskopet. 90 cm spegel och som man ser Jupiter jätte bra igenom=) Kanske blir exjobb här sen?

 Bilden kanske inte ser så mycket ut för världen men här är första gratis lunchen! Alla reccar och de faddrar som visat runt under förmiddagen fick sitta med och träffa forskare och lärare som representerade avdelningar på instutitionen för fysik och astronomi. Även geolog- och meteorolog-representanter fanns med. Hoppas alla nya studenter känner sig välkomna=)


Vi måste ha med en bild på några av reccarna i min fadder grupp. Det finns ett tema på mottagningen som är konspiratörer, vi faddrar är infiltratörer, vår faddergrupp har temat vetenskapsmän och namnet är Schrödingers kattkammare! Därför blev maskoten en katt såklart!


Imorgon är det "Fångarna på Pollax"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar