måndag 5 september 2011

Måndag morgon

Vecka två med ordentliga studier har startat! Det är alltid lika trevligt att börja veckan med att gå från 8.15 till 17.00 och sen ha hela veckan framför sig då man går från 10.15-17.00 varje dag. Pust, när ska man hinna studera? Det är bra med stor tillgång till lärare men man behöver också sitta själv med studierna.

Idag hade vi, kandfy 2, elektromagnetism*3 och en algebra föreläsning som variation. Det är ju tur att man läser om intressanta saker annars skulle det bli jätte jobbigt=) På elektromagnetism analyserade vi idag kondensatorer. Det är mycket viktigt att skilja på seriekopplade och parallellkopplade kretsar! På de sista två timmarna av elektromagnetism så fick vi en föreläsning i magnetiska fält och magnetiska krafter! (wiiee vad intressant!) Det här med magnetfält är ju väldigt centralt begrepp att förstå sig på om man vill förstå sina stjärnor=)

Här är en bild från en av dagens alla föreläsnings anteckningar.

Här är en bild på Polacks aulan när vi har rast under Linjär algebra2 föreläsningen.
Så måste vi ge bloggen lite färg med volleyboll-laget från faddergruppen Schrödingers kattkammare från mottagningen. Med både blivande fysiker, astronomer, matematiker och kemister.

Nu till en natts sömn för att orka med hela nästa dag på Ångström då det blir lite programmering i Java och ännu mer magnetiska saker=) God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar