tisdag 17 januari 2012

Ellektromagnetism med elkretsteknik

Idag har dagen varit lite längre. Det var bara att ta sig upp i mörkret och ta sig till Ångström tidigt på morgonen. Hela dagen har sedan bestått i att sitta på föreläsningar och skrivit r vektor om och om igen, känns det som. Definitionen för skalär produkt och kryssprodukt mellan två vektorer är mer än glasklart för oss nu. Och kommer det vara så inför varje kurs att man ska dra igenom vektoranalogi? då kommer jag få skriva r-vektor många gånger i mitt liv.

R-vekotr

r = x (xhatt) + y (yhatt) + z (zhatt)

Den vektor som pekar på något. Storlek och magnitud. Ja, vi har hört det nu....

Vågor och Optik började idag och den hade en mjuk start. Det var roligt att vår lärare hälsade på oss som satt längst fram genom att skaka hand med oss.

I elektromagnetism 2 med elkrets teknik var det en as bra inledning med strukturerat vart man hittar allt och vad som ingår i kursen och sen när Vernon Coray, vår lärare, hade sin introduktion om varför man har bestämt sig för att läsa kursen och hur mycket elektromagnetiska grejer vi använder oss av var häftig! Jag ser verkligen fram mot den kursen!

Vi fick även mutor, eller om vi gör bra ifrån oss så får vi mutorna. Om man får en femma på tentan så får man en bok som Vernon själv har skrivit och signerad. Det nya är att om man är den personen som har haft mest rätt på alla prov så får man en till bok! Boken heter "The man who change everything" Det är en bok om Maxwell, passande för elektromagnetism. Så det ska bli spännande och man får en "Åska och blixtar" till påsk eller inte.

Än så länge är det bara Elektromagnetism som har berättat om vad förra årets studenter tyckte om kursen och har åtgärdat det. De andra har inte ens nämnt att det funnits kursutvärderingar! Dåligt tycker jag!

Dagens hiss: Inledningen på Elektromagnetismen.
Dagens diss: Uteblivandet av vad förra årets studenter tyckte om kurserna FMM och Vågor.

Kvällens hiss: Handbolls match!

1 kommentar:

  1. Börja med att gå in på www.d-krafter.se och sedan vidare. där finns det nu största-viktigaste vetenskapliga både jordiska och vidare universella om blixten. tidigare helt okänt

    SvaraRadera