tisdag 14 februari 2012

Alla-studierådsmötes-dag

På självaste alla hjärtans dag så samlades 17 personer i en sal på Ångström för att utvärdera och säga bra och viktigt saker som gör att vårt kära kandidatprogram blir bättre. Tack så mycket för att ni ville komma!!! Det är så kul att arrangera möten med människor som bryr sig om sin utbildning. =D

På dagens möte valde vi en ny studentrepresentant för institutionen för fysik och astronomi. Det blev Calle på masterprogrammet! Stort grattis till honom!

På mötet pratade vi även om det här med kursombud. På varje fysikkurs bör/ska(?) det väljas ett kursombud. Den personen som är kursombud kommer representera hela klassen på ett kursombudsmöte där man ska framföra åsikter om den aktuella kursen. Men det har varit alldeles för ostrukturerat kring det här så det råder ganska mycket förvirring. Så det här ska gå vidare till studierektorerna så det blir något riktigt av det. För kursombud är bra grejer!

Jag hade också bakat en riktigt god äppelpaj oh hade med mig vaniljsås. Så det blev ett riktigt lyckat möte!

Och nu något som inte har med studieråd att göra. Vår underbara lärare Vernon Cooray hade sin sista föreläsning idag! Inte trodde jag att det var sista föreläsningen;(. Jag måste säga att jag kommer minnas nästan varje ord han sagt. Sååå bra föreläsare. Han avslutade med att säga att det han nu har visat och lärt ut till oss är som en berättelse, en berättelse om hur människan börja förstå sig på ljusets natur. Så när vi blir äldre och berättar för våra barn så ska vi börja såhär:

My dear
Long, long time ago in another century there lived a man called Maxwell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar