onsdag 14 mars 2012

Tentaperioden är över!

ÅH vad skönt! Äntligen kan man pusta ut. Vad min hjärna har arbetat i två veckor. Här är första kvällen som jag kunnat tagit det lugnt. Så här kommer en liten utvärdering av tvåornas första tentaperiod under vårterminen.

Det började med dugga i Elmag. Där hela 5 av 72 personer vart godkända. Jah! Bra gjort där lektionsledare! ( Medan närmare 60 pers av 72 blev godkända på första duggan) Snacka om att resultat inte bara beror på studenten!

Ett par dagar senare skulle inlämningsuppgifter i fmm in. Den inlämningsuppgiftern var rätt jobbig men den gick att klara av när man suttit med det ett par timmar.

Ett par dagar senare är det dax för tenta i elmag. Tentan i elmag är på fredagen. Tentan i vågor och Optik var på måndagen och idag, onsdag, var tentan i Fmm. Så då började man att göra extentor och lösa uppgifter till elmag. Så många uppgifter som möjligt i sträck, det är det bästa. Så när vi står ett gäng på torsdagen, dagen innan tentan, och löser uppgifter gemensamt på svarta tavlan så får vi(alla på kursen) ett mail från huvudläraren där det står såhär:

"Dear All,

This is just to Encourage you all to take part in the exam tomorrow. Examination is not as Difficult as you may imagine. I have no doubt That you all cancer manage it. I wish you all the best."


Det var ju snällt att försöka ge oss studenter hopp om att vi ändå har en chans att klara tentan. Fast vi alla vet att tentan inte alls kommer vara så lätt. Men vi räknar på och delen som huvudläraren har hand om känns okej medan den andra delen, elkretsdelen, är omöjlig. Vi gjorde stora försök att tyda lösningarna men som sagt, omöjligt.  Jag hoppas att elkretslösningarna blir dataskrivna till nästa gång för handskrivna lösningar som är inscannade är typ omöjliga att tyda...

Så hur gick det på första tentan? Jag skulle vilja svara huvudläraren som skickade oss mejlet: Sorry, but yes, the exam was just as difficult as I imagine, if not harder.

Efter en tenta så är det okej att äta en jättestor pizza med vänner. Här är bilder på allas pizzor;D



 Min pizza här nedanför!

 Så jävla gott! Efter den pizzan mår man riktigt bra!

Men efter pizzan är det bara att sätta igång igen och lösa så många tentauppgifter igen till vågor och optik. Bodde nästan på Ångström hela helgen. Så hur kändes det där på söndagskvällen? Rätt illa. Vågtentan blir man godkänd på om man har 6 av 10 rätt på A-delen. Det som var bra var att B-delens poäng kunde räknas över till A-delen. Men det är fortfarande lite tajt. Tentan hade strukturen. A-delen: här ska du bara skriva in rätt svar. Är svaret pi så får du inte skriva 2pi. Rätt hårt. Man kan ju absolut tänka rätt men sen missa ett minustecken någonstans... Men det kan ju kompenseras om man är duktig på B-delen. B-delen bestod av sex stycken rätt stora uppgifter där man får poäng även för lösningsgången(som jag tycker är den viktigaste!)

Hur skulle den forskningen se ut? Vad är viktigast processen eller rätt svar? En riktigt process leder ju till rätt svar men kan en forskare bara relatera till rätt svar. För vad är rätt svar för en forskare? Det som stämmer överens med naturen. Fast rätt svar hade ju Newton tills Einsten kom....

Jaja. Det var bara att bita ihop till den här tentan och skriva den. Den skrev vi på gimogatan. Den sämsta tentasalen för övrigt. Den ligger långt bort. Varje rörelse på en stol hörs i hela salen och typ alla ljud blir mycket högre även fast man gör sitt bästa att vara tyst. 

Ja, men när den tentan var över så hade man en och en halv dag på sig att göra så många tentauppgifter som möjligt till fmm. Nu börjar man bli rätt trött på det här med att lösa så många tentauppgifter som möjligt i rad. Fast man fortsätter sin osocialitet med studier och tycker att umgänget med Physics Handbook är viktigare än något annat. 

Här är en fin bild på allt mitt deriverande till fmm tentan.

Och så kommer sista tentan. Klockan åtta på Pollacksbacken. Vilket skönt avslut! Första tentan på Bergsbrunna, andra på gimo och sista hemma på kära Pollax. Och tentan på "hemmaplan" gick bäst, för mig iaf, Uppgifterna på tentan motsvarade precis det man hade pluggat på under kursens gång. Så det är verkligen tummen upp för den kursen att inlämningsuppgifter, föreläsningar och lektionsuppgifter för en gångs skull speglade tentan. 


Man kom dit. Fick tentan. Löste tentan. Gick ut genom tentadörren. Solens strålar träffar ansiktet och känslan att man inte behöver räkna ett endaste litet tal på minst en vecka är en SKÖN känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar