måndag 29 oktober 2012

Period 2. Ny vecka, nya kurser!

Ja, då är den över. Den stressiga tentaveckan. Men över är det inte för alla. Kandfy2 har tydligen sin elmagtenta lite efter mitten av november. Om jag var de skulle jag vara tacksam. Tentaveckor med hundra tentor på samma gång är inte kul. Man börjar aldrig i tid och får då aldrig tid. Man hoppas ju att man ska lära sig från sina misstag inför varje tentaperiod men ändå sitter man där dagarna innan och känner att man gjort för lite.För kandfy1 tror jag de har en hel del inlämningar då och då vilket gör arbetet mer kontinuerligt fast ändå diskret.

Jag måste ju kommentera vår tenta i Elektromagnetiskfältteori. Snacka om att det var en typtenta. 10 dagar innan tentan fick vi ut på studentportalen "standardproblem till standardtentor". Inte behöver man plugga på innehållet i kursen för att klara kursen. Visst det går nog lättare att lösa problemen om man har förståelse, eller nej det går alltid lättare. Men här kan man alltså klara en avancerad kurs genom att "komma ihåg" standardproblem. Och hur blev tentan? Jo, med standardproblem(okej inte alla problem) men de som krävdes för att bli godkänd. Ett problem som nästa årsstudenter kan lära sig är problemet "bollen med blixten."

I fredags hade vi lunchmöte med SI-verksamheten och då fick man såhär god mat på Rullan=D. Lunchen handlade om utvärdering av SI för Mekanik KF och Elektromagnetism KF.


Och i fredags snöade det i Uppsala minst 10^-4 meter! Så det var verkligen ett gott avslut på tentaveckan. Snart är det julafton!


10.15 är det kursstart för Kärnfysik. Hoppas det blir en givande kurs! Och så är det kursstart för statistisk mekanik. Ska bli spännande och se varför den kursen är så viktig att ha med i kandidatexamen i fysik.

Så nu måste jag verkligen cykla till kära Ångström i mini-snörusket som måndagen bjuder på.

"Konsten är att missa marken"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar