söndag 9 oktober 2011

Tentaplugg

Nu har vår tentaperiod kommit igång. En tenta i veckan för tre veckor framöver. Så nu blir det till att prestera om man vill visa csn att man faktiskt studerar. Tror att dom flesta som går andra året på fysikprogrammet pluggar till tentan i elektromagnetism. Det är en kurs där får man bland annat lära sig om hur brödrostar och eldrivna tandborstar fungerar=) Första steget till att förstå sig på elektromagnetisk fältteori. Men en påbyggnadskurs av flervariabel. Lite gran. Det är mycket gausssats och andra dubbel integraler. Dock består kursen mest att leka med formler.

Men något jag måste berömma den kursen för om man jämför med mekanikkurserna är att det finns facit till ALLA uppgifter och ett stor antal uppgifter har lösningsförslag. Det hjälper i alla fall min inlärning. För det värsta är att sitta med en uppgift och komma fram till en lösning/svar och sen aldrig få bekräftat om sin strategi fungerade/var korrekt. Det värsta är att sitta fast på en uppgift med endast svar och där lösningsgången är flera sidor långt. Då sliter sig en student i håret och stressen ligger högt upp i halsen.

Men elektromagnetismen tar en sakna men säkert igenom alla formler så tentan som är nästa fredag 14 oktober känns inte helt omöjlig.=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar