onsdag 2 november 2011

End of Pollax!

Dagarna susar förbi. Men än så länge har det inte kommit någon snö i Uppsala. Just nu sitter jag i biblioteket på Ångström och ska snart börja studera termodynamikens fantastiska värld. Men måste ju berätta lite om vad som händer på programmet.

Idag klockan 15.ak sammanträder HIGGS-FysKams Historiegrupp. Som ska gräva i Sektionens anor, vilka har varit med i styrelsen vad har förekommit? Vart har man hållit hus? mm. Låter det spännande så kom till skamvrån och kontakta Niklas.

Ikväll är det studierådsmöte. Gratis fika och super viktiga diskussioner. Så kom för att påverka!

På fredag har festkommittén  möte. Vill du vara med och planera julfesten eller inflyttningsfesten för nya skamvrån vid årsskiftet eller kamratskapen? Kom till skamvrån och säg att du vill och sök efter Niklas, Pontus eller Christian.

På måndag så är det möte för FysKam! Gratis ficka och förhoppningsvis massor av taktiksnack inför det stora slaget mot matematikerna! Då kommer även en rapport om hur det går med sektionsklädseln.

I lördags var det filmmaraton med Aliens som tema. Vill du också ha ett maraton så fixar vi det! Vad sägs som ett Harry Potter- maraton i Siegbahn?

Idag var jag på ett möte för Institutionsstyrelsen för Fysik och astronomi. Den posten kan man ha om man är med i studierådet. Men det var för en gångs skull bra. det visade sig att Ångström har gott om pengar och kommer anställa många de kommande två åren. Sen blev det ännu mer intressant när ämnet om byggnationen för hus 9 kom på tal. Det ska ju byggas ett hus 9. Första spadtaget är början av februari 2012! Så min period av kvantfysik kommer tillhöra ett bullrande av traktorer medmera. Den byggnationen ska vara klar årsskiftet 2013. Sen kommer vi till det viktiga, 2016 kommer universitetet inte använda sig av pollax-backens lokaler längre.

End of pollax 2016


Men då kommer vi till det som är ännu mer viktigt och det är att byggnationen för hus 9 och utbyggnaden som kommer ske vid norra ingången på Ångström inte är helt bestämda! Ahhhaaaaa! Här kan studenter tycka till om hur Ångström ska bli. Planer på lunchrum, lektionssalar, föreläsningssalar, kontorsrum, gym, simbassäng. Här måste vi säga till! Skulle inte du tycka det var toppen med ett litet gym i källaren? Då man på lunchen kan gå ner och gymma eftersom Ångström ligger så långt bort från centrum? Har du åsikter så kom på studierådsmötet ikväll för att få veta mer eller kom och prata med mig.

Nu är det verkligen dax att sätta igång och studera!

1 kommentar:

  1. Gym kanske känns inte känns helt nödvändigt när campus 1477 science park ligger 3 min bort

    SvaraRadera