onsdag 28 mars 2012

Årsmöte FysKam

Ikväll eller mer i eftermiddag är det årsmöte för Fysikums kamratförening. 17.ak börjar det i en sal i hus 8. Så nu blir det en ny styrelse! Det ska bli spännande och se vilka som kommer få vilka poster=) Och så ska vi ta fram en jury så att vi finner en pristagare till FysKam:s pedagogiska pris!

Sen har ju kvantfysik äntligen börjat med sina första två föreläsningar. Första lektionen blir idag vid tre. Än så länge har det inte varit så mycket nytt. Vi har typ fått Schrödinger ekvationen härledd för oss men den är fortfarande rätt mystisk. Man ska tydligen använda rörelsemängden och energin som "egna" operatorer likväl som en derivata är en operator. Det ska bli rätt trevligt att få vägledning genom kvantfysiken=)

I måndags hade ettorna tenta i mekanik. Det är skönt att höra att många tyckte den var lätt. Även fast några är lite missnöjda med att man inte får visa hur mycket man har pluggat för att det inte var så svåra uppgifter. Fast jag tycker att man inte ska klaga på lätta tentor.  
För tentor är studenters värsta fiende.

I festligväg planeras det för fullt inför FysKam:s 30 år:s jubileum. Alltså Kamratskapen. Nu har vi två föreläsare klara under förmiddagen och det är inga mindre än Tord Ekelöf och Staffan Andersson. De har rubriker "Varför forskar vi om elementarpartiklar?" och "Vad gör oss till fysiker?" respektive.

Spännade!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar