måndag 23 maj 2011

Dagen innan tentan.

Nu är vi klara med Calculus. Det kommer kännas konstigt att inte behöva släpa med den stora tunga boken dag efter dag. Calculus är en mattebok på närmare 1000 sidor som har tagit sönder mer än en väska och betungat fler är en students axlar. Men nu ska vi alltså vara klara med boken. Imorgon är den stora tentan på fem timmar.

Pulsen på Ångström är ovanligt låg, iaf i hus åtta. Inte satt det många idag och pluggade. Men det gör nog studenterna rätt i. Att plugga dagen innan tentan ger nästan ingenting utan det har varit stenhårt plugg i tre veckor som gett resultat och såklart under hela terminens gång.

Idag utfördes även sista laborationen för kursen mekanik 2. Så äntligen fick vi åka karusell!!! Ända sen reccemottagningen har jag sett fram att åka karusellen. Såklart började jag må illa. Men nu är det gjort och visst såg vi de fiktiva krafterna! (ta inte orden "såg krafter" för hårt, för det kan man inte direkt se) men visst rörde sig pendeln i ett blommönster och bollarna rullade av bordet även fast man kastade rakt fram.

Det roligaste var nog att mäta fasförskjutningen från en apparat som skulle mäta fasförskjutningen när en stång rör sig upp och ner i olja. Det intressantaste var nog hur högt den lilla apparaten behövde låta för att åstadkomma en så liten svängning. Svängningen var nog inte mer än tre centimeter men del lät som en större gammal traktor eller motorbåt =)

Förutom tentan som är mellan 14.00-19.00 imorgon är det forskarlunch! Gratis lunch och besök av partikelfysiker!!!


Tack för året Calculus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar