onsdag 18 maj 2011

Dagens mysterium

På föreläsningar i fysik så förekommer något som kallas för clickers. Det är ett undervisningsätt som är väldigt effektivt. Föreläsaren föreläser om teori i ca tio minuter sen kommer det en fråga på ämnet. Man har en "mentometerknapp" och väljer ett av svaren som ges. Därefter kommer statistik på vilka som svarade vad i procent så inga personangrepp sker. När resultatet visas får föreläsaren ett kvitto på hur mycket studenterna just tog till sig av det föreläsaren skrev på tavlan. Därefter får vi diskutera svaren och sen svara igen innan läraren ger en mer utförlig beskrivning och svar på frågan.

Nu kommer mysteriet. När man ska svara med sin mentometerknapp så ser man hur många svar som har kommit in. Men bredvid så finns något som heter "feedback" som räknas upp samtidigt som vi röstar men det är inte lika många röster på feedback som på hur många det är som ar svarat.

Så frågan är vad är feedback...?

Dax för mekniklektion i mekaniska vågor!

2 kommentarer:

  1. Detta mysterium bör kunna lösas genom att envist leta igenom tillverkarens hemsida, http://www.turningtechnologies.com/ - om nu någon tycker sig ha tid med det nu när tentorna närmar sig... :)

    SvaraRadera
  2. Det ska jag göra så fort tentorna är klara=)

    SvaraRadera