onsdag 25 maj 2011

Kamratposten!

Här har vi fått städlust i skamvrån. Vill berömma Jacob Persson och Pontus Södergren för deras engagemang!

När man städar hittar man alltid gamla spännande saker. Just nu sitter jag och läser ett häfte med rubriken "Kamratposten". Det är väldigt kul att läsa om vad föreningen gjorde för ett tiotal år sedan. Det är väldigt roligt att läsa om vad lärarna gjorde förr. Staffan Andersson, Lennart Selander, Sveinn Bjarman och Ulf Danielsson verkar ha gjort en hel del påhitt.

Nuvarande ordförande vill förgylla bloggen med en ekorre.
Den är jättefin=)

Idag var även sista gången vi hade träff i nedslagskursen. Snyft... Det är överlägset den bästa kurserna på kandidatprogrammet! Lärarna lär sig våra namn, vi lär oss allas namn i gruppen och vi får översikt på forskningen som förekommer på Ångström. De bjöd även på lunch sista dagen<3 Förutom alla tips på karriärvägen till att bli forskare och "universitetlektor" som är någon form av slutstadie för en fysiker så pratade vi en del om identiteten som fysiker.

Vad gör en fysiker?
  • Undersöker naturfenomen 
  • Skapar modeller som beskriver världen
  • Har koll på hur fel man har fel 
  • Hittar på experiment och undersöker
Det är bara en lite övergripande del av vad en fysiker är. något som diskuterades var bland annat den här frågan som får bli:

Dagens fysikfråga:
När blir en modell teori?

Med den frågan avslutar jag detta inlägg med ett snyft för jag har låst in mina saker på biblioteket... suck...

4 kommentarer:

  1. En mycket fin ekorre må jag säga.

    SvaraRadera
  2. "En vetenskaplig modell är ett försök att systematiskt beskriva ett fenomen i verkligheten. Det liknar en vetenskaplig teori men går inte lika djupt i förklaringen, eller är inte lika generell. Modellen visar snarare de samband som finns inom ett fenomen eller en företeelse i ett specifikt fall."

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Vetenskaplig_modell

    SvaraRadera
  3. Tack för förklaringen! Wikipedia har svar på allt.

    SvaraRadera
  4. Söt ekorre!
    /Anneli

    SvaraRadera