tisdag 5 april 2011

Forskarlunch!

Efter en tidig morgon med ett antal uträkningar bland vektorfälts djungeln gick ena halvan av klassen ner till mekanik labbet. En introduktion till labbarna i ballistisk pendel och rotationsrörelse visades. Efter att halva klassen suttit i ca 40 minuter och försökt lösa ut periodtiden för pendeln och kommit fram till att det är en simpel differentialekvation som  ingen av oss, just då, kom på hur man skulle lösa, avslutades förmiddagen med en förvånansvärd god stämning i klassen. Men det kanske berodde på att en gratis lunch stod på schemat!

Nästan varje månad bjuds kandidatprogrammet- och masterprogrammet i fysik på en gratis lunch där forskare från en avdelning på Ångström kommer och äter lunch tillsammans med oss. Ett perfekt tillfälle att skapa kontakter och få upp ögonen på var det är som egentligen händer på Ångström. Det har bland annat varit avdelningen för materialfysik, astronomi, meteorologi, och några till. Idag skulle avdelningen för jonfysik var där. Men! Forskargruppen hade fått förhinder. Så vår programansvariga, Susanne Mirbt, ställer till med en liten föreställning.

Så detta inlägg tillägnas fysikforskaren Billy Besserwisser.

Forskarluncherna har varit som en en ljusstjärna för oss på första året, gratis lunch och prata med forskare! Hur bra kan inte det bli??? Det har varit en av guldklimparna under höstterminen när mörkret, kylan och studierna hängde över oss.

Efter ett gott skratt avslutades forskarlunchen och den andra halvan av kandfy 1 gick och utförde laborationerna i pendel och rotations rörelse. Det börjar märkas redan nu i klassen att de som har valt att läsa en  extra kurs utöver de rekommenderade börjar få lite extra jobb. Medan andra delar av klassen tar det väldigt lugnt med pluggandet nu . Vi var ett par stycken som var kvar till klockan sju och pluggade mekanik.

Duggan är redan om en vecka... ...
Plus att en flervariabel-inlämningsuppgift delades ut idag... ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar