torsdag 7 april 2011

Lite mer om FysKam och studierådet

Föreningen Fysikums Kamratförening startades för länge sedan på 1900-talet. Den startades för att de som gick fysik på naturvetarprogrammet (som programmet hette innan kandidatprogrammet i fysik) skulle ha en mötesplats och ordna med aktiviteter utanför studierna.

Föreningen lades ner efter ett par år. Men vår kära Ulf Danielsson återupplivade föreningen igen runt 1990-talet och det är han som syns på den nuvarande loggan.
 Sen dess har studenter kommit och gått i föreningen. Förutom de två mikrovågsugnar som värmer ett 40-tals studenters mat varje dag, som gör tillvaron lite bättre, har studierådet skapats genom FysKam.

Studierådet skapades 2007 och har med framgång hjälpt studenter att påverka studierna och kurserna till det bättre. Speciellt om man vill förbättra någon under kursens gång!

Här bjuds det på en bild av nuvarande studierådet i fysik.




I maj kommer årsmötet för studierådet hållas. Alla som studerar fysik får ställa upp till styrelsen och studentrepresentanter på olika utskott på universitet. Ställ upp och var med och kunna påverka dina studier så du får ut mer av kurserna! Välkomna!

Nu är det hög tid att fortsätta förstå sig på translation- och rotationsrörelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar