söndag 26 februari 2012

Vilken succé!

I torsdags hade vi första träffen i kvällskursen Fysikfilosofi som jag och en kille från ettan, Johan, har startat upp. Vi har startat upp den för att vi tycker att diskussionen kring fysik, den som oftast är den roliga, uteblir. Jag tycker även att själva utbytet mellan oss studenter är för litet i fysiken så då blir den här kursen perfekt när det är en rent utbyteskurs. Det är inga krav på att man måste vara där ett antal gånger. eller att man måste skriva labbrapport efteråt utan det är just själva utbytet mellan andra studenter som är själva grejen. vad tror och tycker andra studenter om tidens gång, hur man bestämmer kunskap, finns multipla universum, vad är massa?, går det att beskriva världen men tillståndsekvationer eller tror vi bara oss veta att det går.

Det är det jag tycker är intressant att höra hur långt andra studenter har kommit i sin tankegång. Hur mycket har de accepterat från föreläsningarna, hur mycket har fastnat från de kurser man har läst.

Så på första träffen kom det 46 personer!!!!

Det var ju helt galet många! Jag hade räknat med runt 10-15 personer. Så vi får se hur många som tyckte att det här vara bra som kommer dyka upp nästa torsdag=)

Men jag måste ju säga att det var en succé. Vår professor i teoretiskt filosofi hade en inledande föreläsning i ämnet. Varvid alla fick dra en lapp och fick man lika symboler hamnade man i en grupp vid ett bord runt 5-7 personer. På borden fanns diskussions frågor som man försökte klara av en efter en med ett antal utsvävningar. På slutet samlade Lars-Göran(professorn) upp och avslutade. Efteråt var det flera som stannade i en halvtimme och det var många positiva kommentarer på ett sånt här initiativ.

Vilket är MYCKET kul=D

Så vill du vara med nästa vecka är det bara att dyka upp men vill du ha fika också så skicka en anmälan till nvf-sr@utn.se

Veckan har annars gått otroligt fort. Men det beror nog på för att det varit så roligt.
Bland annat gör jag sånt här roligt om dagarna och lär mig att lösa differentialekvationer.

I fredags hade vi laboration i kursen elektromagnetsim 2. Den gick ut på att lyssna på elektrosaker i en timme och 40 minuter. Sen fick vi faktiskt besöka högspänningslabbet på Ångström!
 Labbet är igång!
 Här är inuti. Det fanns många saker som man inte vågade ta på...
Från den där metallsfären till den lilla "elledningen" där man ser att det står en liten leksaksgubbe i blå jacka gick det en blixt där vi hade igång hela anordningen. Det var ashäftigt att se en urladdning med spänning upp mot 3000 volt.

Inne i skamvrån gick vi helt igång på det här och letade upp folk som spelar musik på detta.
http://www.youtube.com/watch?v=nQgO18qk1_k&feature=related

Nu ska jag ut och njuta en stund av vårsolen i Uppsala=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar